fbpx

Sådan strikker man fades

Et nyt strikkeår er begyndt fyldt med idéer og muligheder. Mange af os er ved at planlægge, hvad vi kunne tænke os at strikke i løbet af året, hvad vi mangler i garderoben, osv.

Birk og jeg har valgt at 2021 skal være året, hvor vi strikker smukke fades. Det gode ved fades er, at de kan bruges i alle projekter – små som store. Sokker, sweatre, sjaler, huer, scrunchies, bamser… alt kan fades!

Hvad er et fade og hvordan fader man?

Et fade er graduerende farveskift. Dvs. at man starter med at strikke én farve og lidt efter lidt gradvist skifter over til andre farver. Man kan fade med så lidt som 2 forskellige farver garn – og det behøver ikke være håndfarvet garn. Ensfarvet garn kan sagtens bruges og så får fadet en anden, mere stribet karakter. Det er også smukt!

Fades kan strikkes på flere forskellige måder og her er nogle tips til vores 3 foretrukne metoder.

Den nemme

Det allernemmeste er selvfølgelig bare at skifte mellem farver, der ligger tæt på hinanden. Klip farve A og begynd at strikke med farve B. Det kan give en mere brat overgang, hvis dine farver ikke ligger meget tæt på hinanden, men det gør heller ingenting.

Skift frem og tilbage mellem farverne

Hvis du ønsker en mere flydende overgang mellem farverne, kan du, i stedet for at klippe farve A, beholde den på og skiftevis strikke en eller to omgange med henholdsvis farve A og B, indtil du synes overgangen er blød nok.

Marling – strik med flere tråde

Hvis projektet egner sig til det, kan man også med fordel strikke med to tråde, for at opnå en næsten usynlig overgang mellem farverne. Start med at strikke med to tråde af farve A et stykke tid, strik så med en tråd farve A og en tråd farve B et stykke tid. Til sidst strikkes med to tråde farve B. Marlingen giver et tilfældigt udtryk i hvilken farve, der er dominerende i enhver strikket maske. Og marling med speckles kan give et enormt levende og sprudlende udtryk, hvor mange farver blander sig. Min klare favorit. 😄

Vær med til Fadealong i hele 2021

I 2021 holder vi Fade-along under hashtagget #bbfadealong2021 hele året. Alle der deler et færdigt projekt – uanset projektets størrelse og antal af farver brugt til at fade – kan vinde en præmie i slutningen af året, når vi trækker lod blandt alle opslag på Instagram.


Vi håber I har lyst til at være med til at fade i år!

Kh Nina

Shop fades

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen