fbpx

Etik og bæredygtighed

Hos Birk og Berg er vi meget optaget af, hvordan vi kan bidrage til en mere etisk og bæredygtig strikkeverden. Vi er jo vilde med strikket tøj og tilbehør, fordi det er noget man har i mange, mange år og ofte resten af livet. Men det er også vigtigt, at vi producerer og sælger vores garn på en måde, som tilgodeser både mennesker og miljø. Her er nogle af de tiltag og fokusområder vi har, der skal gøre Birk og Berg til en mere etisk og bæredygtig virksomhed.

Fokusområder

  • Vi har et Yarn Support Program, hvor vi hjælper mennesker, der ikke har råd til håndfarvet garn, med at få adgang til det gratis. Navnlig støtter vi designere og andre, der arbejder på at opbygge en karriere indenfor strik – og herunder navnlig mennesker med marginaliserede identiteter. F.eks. sorte og brune mennesker, folk med handikap, neurodiverse mennesker, folk af marginaliserede køn, seksualiter og lignende.
  • Vi samarbejder og støtter kun virksomheder og personer, der har samme værdier som os: Ligestilling, anti-racisme, anti-tykfobi, anti-ableisme, anti-transfobi og alt andet, der hører ind under intersektionel feminisme.
  • Vi bruger kun uld og fibre fra dyr, der lever under ordentlige forhold. Ingen mulesing.
  • Vi genbruger vandet fra farvningen igen og igen, så vidt det er muligt. Når man farver garn korrekt, er der sjældent rester af farve i vandet, så derfor giver det god mening at genbruge.
  • Vi skyller sparsomt eller slet ikke det færdigfarvede garn i rent vand. 99% af garnet skylles slet ikke efter farvning, da vi ikke ser det som en nødvendighed. Vores kunder vil typisk vaske det færdige strikkeprojekt, hvorved eventuelle rester af overskudsfarve (meget sjældent forekommende) og citronsyre (brugt i farveprocessen i små og ufarlige mængder), for at binde farven) vil blive vasket ud.

Det er hele tiden vores mission at blive bedre til at overholde disse værdier om en etisk og bæredygtig virksomhedsdrift. Vi er slet ikke i mål og håber på, at kunne gøre en endnu større forskel i takt med at vores virksomhed vokser.

Hvis du vil spørge ind til noget af overstående eller har kritik eller kommentarer, modtager vi dem hjertens gerne på mail: hej@birkogberg.dk

Kærlig hilsen Nina og Christina

Scroll til toppen