fbpx

Værdier

Hos Birk og Berg er vi meget optaget af, hvordan vi kan bidrage til en mere ligeværdig og . Vi er jo vilde med strik og håndarbejde, men det er også vigtigt for os, at vi producerer og sælger vores garn på en måde, så det tilgodeser både mennesker og miljø mest muligt. Her er nogle af de tiltag og fokusområder vi har, der skal gøre Birk og Berg til en mere etisk og socialt ansvarlig virksomhed.

Fokusområder

  • Vi har et Yarn Support Program, hvor vi hjælper mennesker, der ikke har råd til håndfarvet garn, med at få adgang til det gratis. Navnlig støtter vi designere og andre, der arbejder på at opbygge en karriere indenfor strik – og herunder navnlig mennesker med marginaliserede identiteter. F.eks. sorte og brune mennesker, folk med handikap, neurodiverse mennesker, folk af marginaliserede køn, seksualiter og lignende.
  • Vi laver kun samarbejder med virksomheder og personer, der har samme værdier som os: Ligestilling, anti-racisme, anti-tykfobi, anti-ableisme, anti-transfobi og alt andet, der hører ind under intersektionel feminisme.
  • Vi bruger kun uld og fibre fra dyr, der lever under ordentlige forhold. Ingen mulesing.
  • Vi genbruger vandet fra farvningen igen og igen, så vidt det er muligt. Når man farver garn korrekt, er der sjældent rester af farve i vandet, så derfor giver det god mening at genbruge.
  • Vi skyller sparsomt det færdigfarvede garn i rent vand. Herved skylles eventuelle rester af overskudsfarve (meget sjældent forekommende) og citronsyre (brugt i farveprocessen i små og ufarlige mængder, for at binde farven) ud.

Organisationer vi støtter

Vi er glade for at kunne støtte forskellige organisationer, med enten faste eller spontane bidrag. Det er typisk penge- eller garn-donationer.

Vi donerer hver måned 200 kr. til den danske organisation She For She Pads, der arbejder med at komme menstruationsfattigdom og -ulighed til livs i Vestafrika. Foruden deres fantastiske oplysningsarbejde både i Danmark og Vestafrika, hjælper de også helt konkret og praktisk med gratis uddeling af genanvendelige stofbind til unge i Vestafrika. Bindene produceres i lokalområdet og er derfor med til at skabe arbejdspladser der.

Vi har også spontant støttet følgende organisationer én eller flere gange:

Det er hele tiden vores mission at blive bedre til at overholde disse værdier om en etisk, socialt ansvarlig og så vidt muligt bæredygtig virksomhedsdrift. Vi er slet ikke i mål og håber på, at kunne gøre en endnu større forskel i takt med at vores virksomhed vokser.

Hvis du vil spørge ind til noget af overstående eller har kritik eller kommentarer, modtager vi dem hjertens gerne på mail: hej@birkogberg.dk

Kærlig hilsen Nina og Christina

Scroll til toppen