fbpx

Bergs Top 3: Projekter fra 2019

Ravelry siger, at jeg færdiggjorde i alt 18 projekter i 2019. Det var utroligt svært at vælge mine favorit-strikke-projekter fra 2019, for jeg nåede at lave en del ting, jeg blev rigtig godt tilfreds med. Jeg er landet på følgende tre pastel-farvede skønheder (hvis jeg skal sige det selv).

1

Kia Socks

Ét af de vigtigste og dejligste projekter i år, har for mig været Kia Socks. Strømperne er designet af knalddygtige Dawn Henderson (@dawn.landix på Instagram, dawnlandix på Ravelry) og har et simpel, gentagende mønster på front og skaft, der er nemt at huske. Og så har det den fineste hælkonstruktion, der tilfældigvis var min første hælkap, og som I kan se på billedet ovenfor, giver det den nydeligste hæl – uden huller. Jeg har brugt Dawns hælkonstruktion mange gange siden – også i andre strømpemønstre.

Det vigtigste at fortælle om dette sokkemønster er dog, at det er udgivet i håb om at bringe opmærksomhed omkring anti-racisme og bedre repræsentation i vores internationale online strikkefællesskab. Dawn udgav mønstret i januar 2019 på et tidspunkt hvor den debat virkelig tog fart på Instagram og igennem hashtagget #kiasocks fandt jeg en masse dejlige og dygtige nye strikkere at følge, som aldrig før havde været på min radar. Dawn har også været utrolig god til at tale om hvordan vi kan få bedre repræsentation af brune, sorte og indfødte strikkere i en ellers meget hvidt domineret strikkeverden. Selve mønstret på sokkerne skal forestille små lighedstegn, der skal symbolisere lighed mellem mennesker. Meget smuk idé.

Jeg har kun gode ting at sige om dette mønster og tankerne bag det. En klar anbefaling herfra!

Mønstret til Kia Socks er gratis og inkluderer 5 størrelser (barn til stor voksensstørrelse).

2

Ripple Crop Top

Et mønster, der virkelig eksploderede på min Insta-feed i 2019 er denne fine Ripple Crop Top af Jessie Mae Martinson (@jessssiemae på Instagram, jessiemaed på Ravelry). Jessie laver generelt de skønneste, pastel-drømme-designs og Ripple Crop Top er ingen undtagelse. I min udgave har jeg faded fra en svagt meleret lys gråblå til en mere speckled blå og jeg er simpelthen så tilfreds med resultatet.

Mønstret til Ripple Crop Top koster omkring 75 kr, men Jessie har inkluderet faste rabatkoder på sin Ravelry, så dem der ikke har råd til fuld pris, kan købe til forskellige nedsatte priser. Mønstret inkluderer størrelse XS til 5XL og har i øvrigt masser af stretch.

3

Vertices Unite

Til sidst vil jeg vise ét af mine drømmeprojekter – og med det mener jeg, at jeg “længe” (nærmest siden jeg begyndte at strikke for alvor i 2015) har drømt om at strikke et Vertices Unite. Designeren Stephen West (@westknits på Instagram, westknits på Ravelry) var min indgang til moderne strik. Jeg husker tydeligt første gang jeg så et billede af ham med et lækkert grønt Dotted Rays og jeg var fuldstændig solgt! Vertices Unite er en moderne klassiker og ét af Stephens mest berømte mønstre, fordi det er så enkelt og smukt og kan tage sig helt forskelligt ud, alt efter strikkerens smag og behag.

Min udgave af Vertices Unite blev denne sorbet-agtige drøm med masser af forskellige kvaliteter garn. Alligevel harmonerer det og jeg er så glad for mit sjal, at jeg næsten ikke nænner at gå med det. Det er ét af de mønstre, man har lyst til at strikke igen og måske endda gør det.

Mønstret til Vertices Unite koster omkring 60 kr., men fås også i hans første sjalbog ‘Westknits Bestknits 1: Shawls’, sammen med en masse andre lækre sjalopskrifter. Inkluderer en lille og en stor udgave af sjalet.

Tak fordi I læste med og rigtig god strikkelyst.

Kh Nina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen